Afbeelding
Stedelijk Museum Zwolle

Emmanuelshuizen viert haar halve eeuwfeest met jubileumprogramma

Algemeen

BINNENSTAD - De Emmanuelshuizen aan de Praubstraat viert haar 50-jarig jubileum als culturele broedplaats. Dit wordt gevierd met een breed jubileumprogramma. Een van de onderdelen van dit programma is de tentoonstelling ‘Emmanuelshuizen, een gouden broedplaats’ in het Stedelijk Museum Zwolle.

De expositie brengt de successen, samenwerkingsverbanden en opmerkelijke projecten van de kunstenaars van de Emmanuelshuizen voor het voetlicht. Belangrijke kunstwerken, video’s, foto’s en nieuwsberichten geven een beeld van de broedplaats door de jaren heen. In de expositie hangen ook twee kunstwerken van de Oostenrijkse kunstenaar Hundert-wasser. Hij logeerde eind jaren zestig meerdere malen in de Emmanuelshuizen. Tijdens deze tentoonstelling is in het Drostenhuis aandacht voor het verre verleden van de Emmanuelshuizen. In de zeventiende eeuw kocht weduwe Anna van Haerst de huizen aan om onderdak te bieden aan alleenstaande vrouwen.

De tentoonstelling is van 14 februari tot en met 8 mei te bezichtigen in het Stedelijk Museum Zwolle. Tijdens de opening wordt een publicatie uitgegeven over de geschiedenis van de Emmanuelshuizen. De publicatie is geschreven door Jan ten Hove en Saskia Zwiers. Het jubileum van de Emmanuelshuizen als ateliergebouw wordt breed gevierd. Naast de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Zwolle, presenteren alle Zwolse broedplaatsen zich in een estafette-tentoonstelling in Het Langhuis. Deze estafette is te bezichtigen van 14 februari tot en met 3 april.

Het project 'Emmanuelshuizen, een gouden broedplaats' is een samenwerking tussen Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Het Langhuis, Stichting Beeldruimte en Stichting Ateliers Zwolle.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13