Afbeelding

Horstman van Be Quick '28 terug naar Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Dennis Horstman komt in het komende seizoen 2016-2017 uit voor VV Berkum, waar hij terugkeert op het ‘oude nest’. De nu 24-jarige verdediger ging in 2014 naar stadgenoot Be Quick ’28, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd in de 2e Klasse H, maar kwam daarvóór jarenlang uit voor Berkum.

"De overstap naar Berkum betekent toch dat ik sportief gezien een stapje hoger zet en dat is een leuke uitdaging. Bovendien is het een vertrouwde club, ik ken er veel mensen. Door die combinatie heb ik besloten om terug te gaan", zegt Horstman.

Horstman speelde de afgelopen jaren bij Be Quick ’28 centraal achterin maar liet eerder bij Berkum, toen nog in de hoofdklasse, zien dat hij ook op de flanken van de defensie goed uit de voeten kan. "In het centrum van de verdediging is toch mijn favoriete positie. Ik denk dat ik daar het best tot mijn recht kom.” Buiten het voetbal is hij nu bezig met een studie Human Resources Management aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, waar hij nog een jaar te gaan heeft en binnenkort aan zijn stage zal beginnen.

Met Dennis Horstman, die bij Be Quick samenspeelt met broer Jeroen, heeft Berkum zijn eerste ‘externe’ versterking voor de komende jaargang binnen. Met de spelers van de huidige selectie wordt nog gesproken over het verlengen van hun verblijf bij de Zwolse eersteklasser die volgend seizoen onder de hoede zal staan van de nieuwe trainer Arno Hoekstra.

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 uur geleden