Afbeelding
Hans Smit

Elvin Matuankotta aan de slag bij Wijthmen

· leestijd 1 minuut Algemeen

WIJTHMEN - Het bestuur van vv Wijthmen heeft een akkoord bereikt met Elvin Matuankotta als hoofdtrainer voor het komende seizoen. Ook is er een optie voor nog een jaar opgenomen, wanneer beide partijen de samenwerking willen voortzetten. De huidige interim-trainer van HTC wordt de opvolger van Marcel Poppe, die na drie seizoenen afscheid neemt van Wijthmen. “Uit een twintigtal kandidaten kwam Elvin als meest geschikte kandidaat naar voren”, zegt Wijthmen-voorzitter Frans Kerkum.

Voor de in Zwolle woonachtige Matuankotta wordt de klus bij Wijthmen zijn tweede als hoofdtrainer. De coach haalde vorig jaar zijn trainersdiploma TC 3 en was vervolgens trainer van het tweede elftal van HTC. Na het tussentijdse vertrek van Henry Landman werd Matuankotta doorgeschoven naar het eerste elftal, waar hij op interim-basis het seizoen afmaakt.

Wijthmen, uitkomend in de vierde klasse Oost, heeft een zeer jonge eerste selectie en Matuankotta en het bestuur van Wijthmen zien zeker perspectieven in de toekomst. "Het voetbal wordt steeds verzorgder en met dit in het achterhoofd wil vv Wijthmen proberen weer hogerop te komen in de vierde klasse", zo laat de club weten.

“Het bestuur is enthousiast en overtuigd van zijn trainerskwaliteiten. Ook zijn loopbaan als speler is indrukwekkend. Hij speelde ondermeer in de jeugd bij PEC Zwolle/FC Zwolle, SC Cambuur, ESC (Elburg), vv Olympia, vv Nunspeet, Go Ahead Kampen, CSV 28 en als jeugdspeler voor het Nederlands elftal onder 16 jaar We wensen hem veel succes en plezier”, aldus Kerkum.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43