Start Carnaval mee met Wereldrecordpoging IJs en IJskoude Polonaise

· leestijd 1 minuut Algemeen

Carnavalgroep De Mafkikkers kregen het weer voor elkaar een ludieke Wereldrecordpoging.

In samenwerking met de directie van het IJsbeeldenfestival zal vrijdag 5 februari om 18.11 uur (hal open vanaf 17.30 uur) een unieke en ludieke aftrap worden verricht voor deze polonaise gehouden tussen de ijskoude beelden van alle landen. Een ludieke polonaise door landen als Amerika, China en Afrika maar dan wel onder barre omstandigheden van -8 tot -10 graden.

Het IJsbeeldenfestival is wegens succes verlengd tot de 7e februari vandaar dat De Zwolse Mafkikkers dit oppakten en natuurlijk ook met een knipoog omdat dit IJsbeeldenfestival volgens hun in Zwolle zou moeten blijven. Het zijn creatieve ontwerpers en dat zijn Sassendonkers ook.

Een unieke eenmalige ervaring en daarom nodigen wij alle Sassendonkers uit deze gratis toegankelijke polonaise mee te maken.

Natuurlijk verwachten wij vooral alle (jeugd) prinsen / prinsessen met hun gevolg want het is een echt familie en verenigingsfeestje vandaar de tijd aanvang 18.11 uur.

Ook doen wij een beroep aan de Burgemeester en Wethouders om mee te doen maar natuurlijk kunnen ook de gebroeders Mulder zijn om aan te sluiten, zij zijn de koude gewend. Alle carnavals, familiegroepen en verenigingen kunnen meedoen. We zijn we nog op zoek naar een echte Zwolse zanger(es) om na afloop een aan het sfeertje bij te dragen en natuurlijk blaaskapel(len) die dit aandurven.

Na afloop kunnen deelnemende kinderen ook gratis in de draaimolens, springkussen en kunnen ze zelfs hun eigen praalwagentje bouwen van Lego. Terwijl de ouders onder het genot van een drankje

hun gemaakte carnavalsplannen kunnen doorspreken in het verwarmde café met uitzicht op de spelende kids. De prijzen zijn special aangepast op carnavalsnivo dus ijskoud naar beneden!

Ook even carnavalsnetwerken met andere groepen kan ter plaatse. Zelfs een groepsfoto tussen de orka’s of ijsberen is mogelijk.

Laten wij met ons allen Sassendonk op de kaart zetten want ook boven de rivieren kan men carnaval vieren.

De Mafkikkers zorgen ervoor dat alle bezoekers een zakje drop krijgen want door deze IJs en IJs koude polonaise mag niemand verkouden naar huis gaan. In dit geval zal het wel de stad in gaan zijn… Vragen of aanmelden grote groepen kapellen kan via mail: ijsenijskoud@guuspr.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden