PEC Zwolle - FC Groningen 2016
PEC Zwolle - FC Groningen 2016 Pedro Sluiter

Blij met verlenging, sip over resultaten

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Uitgerekend de club waar hij opgroeide en doorbrak, FC Groningen, bezorgde Stef Nijland een domper in de week waarin hij zijn contract bij PEC Zwolle verlengde tot medio 2018. Blijdschap over de contractverlenging, chagrijn over de sportieve resultaten. Dat was de week van Nijland in een notendop.

PEC deed afgelopen week niets onder voor Vitesse en FC Groningen, maar hield slechts een puntje over aan de duels met de concurrenten. Een week eerder werd ook al verloren van een andere play offs-pretendent, FC Utrecht. "Je speelt drie keer tegen een concurrent en je hebt elke keer kans gehad om de wedstrijd naar je toe te trekken. Dat hebben we niet goed gedaan", sipt Nijland na de 1-3 nederlaag tegen zijn eerste liefde. Net als vrijwel iedereen in het IJsseldelta Stadion had Nijland in de tweede helft het gevoel dat PEC erop en erover ging. Na een wat matte eerste helft, waarin Groningen na zeventien minuten de eerste kans die het kreeg benutte, kwam PEC furieus uit de kleedkamer. Op aangeven van Wout Brama kopte Thomas Lam van dichtbij de verdiende 1-1 tegen de touwen. Het was, geheel onverwacht, echter het einde van de Zwolse dadendrang. Amper vier minuten later schoot Michael de Leeuw de bezoekers naar 1-2 en hierna kwam Groningen niet meer in de problemen. Een kwartier voor tijd schoot Danny Hoessen van dichtbij de 1-3 achter doelman Mickey van der Hart.

"We waren na rust de bovenliggende partij, maar op dat moment waren we wat ongeduldig. Wat overenthousiast, in plaats van de bal rond te laten gaan en te vertrouwen op de snelheid die we hebben aan de zijkant. Groningen hield het compact. Dat was lastig voetballen."

Groningen passeerde zaterdagavond de ploeg van trainer Ron Jans, die nu tiende staat. "Het was een kloteweek qua resultaten. Dat neemt niet weg dat ik heel blij ben met de contractverlenging. Ik heb het heel goed naar m'n zin in Zwolle", aldus de in Stadshagen woonachtige aanvaller.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden