Be Quick '28-WVF.
Be Quick '28-WVF. Pedro Sluiter

WVF flink in de zorgen na verlies bij Be Quick ’28 in waaiderby

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis) ZWOLLE - “Er is nog veel werk aan de winkel.” Freddy Eikelboom is voorzitter van de technische commissie bij WVF. Hij is niet te benijden na het 1-0 verlies van zijn club tegen Be Quick ’28, dat de punten ook goed kan gebruiken.

Het treffen tussen de beide Zwolse clubs met het grootste palmares in het zaterdagvoetbal is gepland op de vrijdagavond. Een grote opkomst blijft uit omdat de straffe wind en het miezerige weer veel potentiële bezoekers weerhoudt van een bezoek. Degenen die wel komen verkiezen al snel de warmte van de kantine om vandaar achter glas met een drankje het schouwspel te volgen. Freddy Eikelboom is vooraf optimistisch gestemd. “Degradatie is nog lang niet aan de orde. WVF heeft teveel kwaliteit om er zomaar uit te vliegen.” Dat vindt zijn collega aan rood-zwarte kant ook. Oud-speler Jan van Assen heeft zitting in de technische commissie bij Be Quick ’28 en kent natuurlijk het belang van het duel. “We spelen te vaak gelijk. Daarom zitten we in deze situatie. Maar ik maak me geen zorgen. Met ons spel is niets mis. Dat hebben we al wel laten zien.” Gerard van Moorst valt Van Assen bij. De oud-prof van PEC Zwolle en partner van voorzitter Ada Heideveld maakt ook deel uit van de technische commissie bij Be Quick ’28.”We doen het goed. De club heeft in het verleden misschien teveel geïnvesteerd in het eerste. Daar is nu geen sprake meer van. De jeugd heeft een prima niveau en promotie naar de hoofdklasse is absoluut geen ’must’.”

De hoogtepunten van het duel zelf zijn op één hand te tellen met als dieptepunt wel het rood van arbiter Fikkert voor WVF trainer Freddy Smit en zijn assistent Roy Dusink. De eerste helft is voor de thuisploeg met kansen voor vooral Bas Buimer. De ploeg van interim-trainer Jan Locht komt wel goedkoop aan de voorsprong, omdat de jonge verdediger Jeroen Kinket een voorzet van Onur Tekay in eigen doel werkt. WVF is daarna aan zet met een kans die na een vloeiende aanval net niet door captain Rob Meijerink tot doelpunt wordt gepromoveerd. Na rust komt WVF wat beter uit de verf. Doelrijpe kansen zijn echter zeldzaam. Omdat ook Be Quick ’28 de mogelijkheden niet benut, blijft de Westenholter hoop levend. Vlak voor tijd verkiest Bas Bouwhuis een pass in plaats van zelf te schieten. Het sterft allemaal in schoonheid en WVF verliest. “Ik miste vooral passie bij ons”, gromt Eikelboom. Van Assen is blij met de zege. “We hadden over de hele wedstrijd gezien de beste kansen. De winst is verdiend en het geeft ons gelukkig weer lucht. “