SV Zwolle Handbal

Handbalheren SV Zwolle hielden koploper Cabezota slechts 1 helft in bedwang

· leestijd 2 minuten Sport

Zondag 31 januari 2016 mochten de heren van SV Zwolle het thuis opnemen tegen de heren van Cabezota. Na een ruime winst van vorige week tegen UGHV (19-29) mocht dat niet baten tegen Cabezota. De heren van Zwolle hebben verloren met 18-32. De heren van Zwolle waren de enige van de club die thuis mochten spelen, dat beloofde dus ook voor veel publiek, wat ook het geval was. Zwolle was gebrand om de twee punten thuis te houden. De instructies van coach Daniëlle ter Haar waren duidelijk, de afspraken die werden gemaakt waren hun topscoorder vastzetten en vol gas werken in de verdediging. Om stipt 12 uur begon het fluitsignaal met Zwolle in de aanval. De aanval werd opgezet en het eerste doelpunt viel al snel door het harde schot van Bart Kroeze, die de eerste 4 doelpunten op zijn naam mocht noteren. De heren van Zwolle kwamen zelfs met een kleine voorsprong voor te staan (4-2). Na een paar snelle aanvallen van Cabezota, kwamen de heren weer gelijk met 4-4. Zwolle mocht weer in de aanval en konden weer voor komen met 5-4 en dat gebeurde door een mooie lobbal van Mark Brijan vanaf de rechterhoek. Zwolle was sterk in de verdediging en de afspraken werden nagekomen, daardoor liep de stand gelijk op tegen de koploper. Hoe dicht de verdediging ook stond bij Zwolle, ze gingen toch met een achterstand van 12-14 de rust in. In de kleedkamer sprak Daniëlle ter Haar de heren toe en wees ze op de kleine foutjes in de verdediging en soms slordige afronding in de aanval. De heren moesten nog meer gaan schuiven in de verdediging en er moest meer gepraat worden met elkaar. In de aanval moest er zuiver worden afgerond, omdat er toch nog veel ballen naast werden geschoten. Na de peptalk van de coach ging de heren vol goede moed de kleedkamer uit. Het fluitsignaal van de tweede helft ging en de heren konden weer van start. De start van de tweede helft ging niet heel soepel, Zwolle kwam achter te staan met 12-16. Zwolle mocht weer gaan aanvallen en ze lieten hun vechtlust zien door een doelpunt vanaf de cirkel door Luuk Boers. Hoe graag Zwolle ook wild winnen, kwam daar het stukje conditie en mentaal puntje om de hoek kijken, omdat de heren alles hadden gegeven in de eerste helft. Zwolle wist nog wel te scoren door weer een mooi lobballetje van Mark Brijan. Ook Erwin van der Meij mocht een doelpunt op zijn naam noteren. Hij mocht een comeback maken in deze wedstrijd na een flinke blessure aan zijn vinger. Na nog een aantal doelpunten van Zwolle konden de heren het niet meer bijhouden en kon Cabezota verder uitlopen en de achterstand groter maken. De einduitslag van de wedstrijd werd 18-32. Zwolle mag zondag 14 februari 2016 om 14:35 uur thuis de heren van Heeten ontvangen in een volle sporthal Zwolle Zuid (Er zullen veel thuis wedstrijden worden gespeeld, red.). Heren 1 wil alle supporters bedanken die er bij waren deze wedstrijd. Doelpuntenmakers: Bart Kroeze 7 Luuk Broers 3 Mark Brian 2 Rik Talens 2 Lesley Rigter 2 Rens Ruiter 1 Erwin v/d Meij 1