Afbeelding
Groene Welle

Groen onderwijs opent deuren

· leestijd 1 minuut Algemeen

De Groene Welle in Zwolle opent vrijdag 5 februari van 18.00 tot 21.00 uur en zaterdag 6 februari 2015 van 9.30 tot 13.00 uur haar deuren voor aankomende mbo-studenten. Tijdens de jaarlijkse open dag zijn alle groene mbo-opleidingen aanwezig en geven docenten en studenten uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) projecten en beroepsmogelijkheden.

Met de open dagen wordt het groene onderwijs nadrukkelijk op de kaart gezet. Belangrijke pijlers van het onderwijs zijn ondernemerschap en vakmanschap. Alle opleidingen organiseren activiteiten rondom deze thema’s. Zo zijn er lezingen van oud-studenten Veehouderij en Wildlife, demonstraties van de opleidingen Hoefsmid, Dierverzorging en Hovenier & Groenvoorziening en workshops van de opleidingen Bloem & Styling. Ook het Axetreme team zal tijdens deze dagen haar vakmanschap tonen op het gebied van motorketting zagen. Daarnaast besteedt elke opleiding aandacht aan de internationale mogelijkheden binnen het groene onderwijs.

Goede voorbereiding De Groene Welle vindt het belangrijk dat studenten terecht komen in een functie die bij ze past. Een goede voorlichting en persoonlijke gesprekken over beroepsbeeld, motivatie en verwachtingen van de opleiding spelen hierbij een belangrijke rol. Een bezoek aan de open dag wordt dan ook zeker aangeraden. Hier krijgen potentiele studenten een goed beeld van de opleiding en kunnen ze sfeer proeven in de school. Met deze voorbereidende activiteiten, een goede begeleiding tijdens de opleiding en het opdoen van veel praktijkervaring en theoretische kennis komen groene mbo-studenten veelal op de juiste plek terecht.

Het groene mbo heeft haar open dag op vrijdag 5 februari van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 6 februari van 9.30 tot 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.groenewelle.nl.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden