Nalatenschap Reinhold Niebuhr onder de loep

Algemeen

ZWOLLE - Arend Jan Boekestijn en Ewout Klei komen op vrijdagavond 26 februari, op uitnodiging van CDJA Overijssel, naar het Dominicanenklooster. Tijdens deze avond staat de vraag centraal wat de relevantie is van het nalatenschap van Reinhold Niebuhr voor het gedachtengoed van de christendemocratie.

De organisatie leidt het onderwerp in met de volgende woorden: “Het kwaad en het lijden bestaan echt. Wij mensen kunnen beide niet goed bestrijden. Dat gegeven kunnen wij echter niet als excuus gebruiken voor cynisme of passiviteit. Hoe kunnen wij dit inzicht van Niebuhr toepassen in onze tijd waarin de problemen zich opstapelen?”

Arend Jan Boekestijn gaat een uitgebreid referaat houden over Reinhold Niebuhr. De Amerikaans protestants theoloog hield zich intensief bezig met de relatie tussen christelijk geloof en politiek. Van 1915 tot 1928 was hij predikant in Detroit Michigan waar hij van dichtbij de sterk groeiende industrie en de daarmee gegeven sociale problematiek meemaakte.

Ewout Klei verzorgt een co-referaat. De kosten voor deze avond bedragen vijf euro, contant te voldoen op de avond zelf. Daarvoor krijgt men toegang tot de activiteit inclusief een keer koffie en een keer bier, fris of wijn. Voor meer informatie kan men mailen met Anne Adema: secretaris@cdja-overijssel.nl. De avond begint om 20:00 uur.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59