Afbeelding
Frank van Hienen

Bacuna tekent bij in Berkum

Sport

ZWOLLE – Johnsen Bacuna speelt ook in het seizoen 2016/2017 voor VV Berkum, dat momenteel uitkomt in de eerste klasse. De dertigarige aanvaller is bezig aan een succesvol eerste seizoen bij de dorpsclub en hoewel er bij andere clubs belangstelling was voor de technisch begaafde spits besloot hij toch bij Berkum te blijven.

Vóór zijn overgang naar Berkum kwam Bacuna 4,5 jaar uit voor Harkemase Boys, waarmee hij in de top- en hoofdklasse van het zaterdagvoetbal speelde, en eerder voetbalde hij bij DIO Groningen. Net als bij Berkum, waarvoor hij dit seizoen al zeven keer raak schoot, was hij ook bij zijn vorige clubs bijzonder trefzeker. Bij Harkemase Boys werkte hij samen net als bij Berkum samen met trainer Willem Brouwer. Berkum houdt het na dit seizoen voor gezien bij Berkum.

Onlangs werd ook bekend dat Dennis Horstman komend seizoen terugkeert bij Berkum, waar hij voor twee jaar heeft getekend. De nu 24-jarige verdediger ging in 2014 naar stadgenoot Be Quick ’28, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd in de tweede Klasse, maar speelde daarvóór jarenlang voor Berkum.