Afbeelding
Pedro Sluiter

Website Koningsdag Zwolle online

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De website koningsdag.zwolle.nl (zonder www) is online. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt “Dit jaar vieren Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en leden van de Konklijke Familie op 27 april Koningsdag mee in Zwolle. De website is dé plek waar iedereen - bezoekers, inwoners, ondernemers en de pers – de komende tijd informatie over Koningsdag kan vinden”, aldus de gemeente.

“De komende weken wordt de website verder gevuld met informatie over de viering, praktische informatie over bereikbaarheid, informatie over de stad Zwolle en de regio. Uiteraard komt ook het programma van het feest en de route die het Koninklijk Paar in Zwolle loopt op de website zodra dit bekend is. Ook bewoners en ondernemers in de binnenstad kunnen er vanaf medio maart terecht voor praktische informatie over Koningsdag.”

Vanaf eind februari verschijnt er regelmatig een nieuwsbrief over de viering van Koningsdag. Belangstellenden kunnen zich via de website abonneren op deze digitale nieuwsbrief. Hun e-mailadres wordt vanzelfsprekend alleen voor het toezenden van de nieuwsbrief gebruikt.

Oproep beeldmateriaal

Dit jaar wordt voor Zwolle een bijzondere Koningsdag, waarvan heel veel beelden gemaakt gaan worden. Om alvast in de sfeer te komen en Nederland te laten zien hoe we in Zwolle Koningsdag vieren nodigt de gemeente iedereen uit om filmbeelden van eerdere vieringen van Koningsdag in te sturen. Deze beelden worden gebruikt om een compilatiefilm te maken van de viering van Koningsdag en Koninginnedag door de jaren heen.

Wie dat wil kan het materiaal rechtenvrij ter beschikking stellen door bijvoorbeeld het filmpje op Youtube te plaatsen en de link door te sturen naar filmkoningsdag@zwolle.nl. Het filmpje doorsturen via WeTransfer kan via hetzelfde adres. De maximale grote is 2GB.