COC houdt Jong&Out Meeting

Algemeen

BINNENSTAD - Vanuit het COC Zwolle wordt er op zaterdag 20 februari een Jong&Out Meeting voor LHBT-jongeren in Zwolle georganiseerd.

Het thema van deze maand is ‘Let the music take over!’ Het COC: “De bijeenkomst staat dan volledig in het teken van muziek. Jongeren die instrumenten bespelen wordt gevraagd deze mee te nemen om samen met de anderen muziek te maken. Uiteraard is iedereen die geen instrument bespeelt ook van harte welkom. De bijeenkomst is speciaal voor homo- bi- en transgenderjongeren tot en met achttien jaar en wordt begeleid door vrijwilligers van COC Zwolle.”

Deze ontmoetingsmogelijkheden voor jongeren zijn volgens COC Zwolle heel belangrijk. Zo blijkt uit onderzoek dat jongeren op steeds jongere leeftijd voor hun geaardheid uitkomen, terwijl de omgeving daar vaak niet op ingesteld is. “Met de Jong&Out Meetings wordt jongeren een begeleide plek geboden waar ze leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. De activiteiten worden door de jongeren zelf georganiseerd en sluiten aan bij wat zíj zelf leuk en belangrijk vinden.”

De meeting vindt plaats bij Café De Gezelligheid aan Het Gasthuisplein 11 in Zwolle. Het café is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is tot en met achttien jaar.


Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden