Vrijdag 4 maart Emaline Delapaix in Goudsteeg21 in Zwolle

· leestijd 1 minuut Cultuur

Vrijdagavond 4 maart treedt de uit Australië afkomstige Emaline Delapaix op in Goudsteeg21. Emaline Delapaix is singer-songwriter die, na jaren over de wereld gezworven te hebben, momenteel in Berlijn woont. Tussen het intensieve toeren in Europa, Australië en Canada door besteed Emaline Delapaix haar tijd aan het schrijven van authentieke en intense liedjes voor piano, gitaar, Keltische harp of welk instrument maar voor handen is. Emaline schrijft omdat ze iets wezenlijks te zeggen heeft. Haar teksten behandelen onderwerpen zoals depressie, seksualiteit, eenzaamheid en dierenrechten.

Haar gepassioneerde songs kunnen binnen komen als een warme storm, maar ook als een magische zonsondergang. Krachtig en rauw, melancholisch en teder. Haar stem en muziek doen soms denken aan Kate Bush of Tori Amos, maar ook aan die van de huidige stroming Scandinavische singer-songwriters. Vrijdagavond 4 maart wordt ze begeleid door de Engelse gitarist Lukas Creswell-Rost.

Support is vrijdagavond 4 maart van het Zwolse Mirna’s Fling, het singer-songwriter project van Arjan Hoekstra van The Good Hand. Waar deze band de heavy rock weg bewandeld, gaat het bij Mirna’s Fling meer om de inspirerende song. Liedjes vol melancholie, soms donker en dan weer met een lichte toets. Zoekend en dwingend als bij 16 Horsepower, Bon Iver en Nick Cave. Deze avond zal hij een aantal nummers laten horen van zijn nieuwe, in het voorjaar te verschijnen LP.

Concertinformatie Datum: Vrijdagavond 4 maart 2016 Locatie: Goudsteeg21 in Zwolle (binnenstad) Aanvang: 20.30 uur. Zaal en kassa open om 20.00 uur Entree: € 10,00 Kaartverkoop: Minstrel Music, Assendorperstraat 95-1 Zwolle, info@minstrel.nl / tel: 038-4233419