Uitzwaaiwedstrijd Oost-Nederlands vrouwenvoetbalteam

Sport

ZWOLLE - Op vrijdag 4 maart vindt er op de velden van Victoria Boys in Apeldoorn een bijzondere wedstrijd plaats. Het Oost-Nederlandse vrouwenvoetbalteam dat eind maart naar Dallas afreist voor de Dallas International Girls Cup speelt dan een uitzwaaiwedstrijd.

Deelname aan de prestigieuze Dallas International Girls Cup is een bijzondere prestatie. Teams kunnen alleen spelen als zij worden uitgenodigd, iets wat voor deze Nederlandse talenten mogelijk werd gemaakt door Leoni Blokhuis van Flowsports.

Voor de veertien Nederlandse meiden is er vanuit de KNVB geen districts-selectieteam meer, daarom heeft de Stichting Ontwikkeling Vrouwenvoetbal Nederland de beloftencompetitie 021 Oost in haar totstandkoming ondersteund. Vanuit deze competitie zijn de speelsters geselecteerd.

Van 23 tot en met 27 maart wordt in Dallas, Verenigde Staten, de Dallas International Girls Cup gespeeld. Er spelen internationaal bekende clubs, zoals het Engelse Arsenal. Maar ook een Nederlands team. Veertien Nederlandse meiden onder de achttien jaar uit het district Oost Nederland maken in maart hun opwachting in Dallas.

In de Verenigde Staten is de positie van vrouwenvoetbal heel wat beter dan in Nederland, deelname aan het toernooi daar zal de voetbalmeiden en hun sport hier een “boost” geven. Bovendien wordt er ter plaatse gescout door colleges in de VS die beurzen te vergeven hebben. Meer informatie over het toernooi staat op www.dallasinternationalgirlscup.com.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50