All Stars WRZV-zaalvoetbalteam
All Stars WRZV-zaalvoetbalteam Pedro Sluiter

WRZV mikt met All Star-team op hoofdklasse van KNVB-competitie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Het WRZV All Star-team kan tevreden het veld afstappen na de vuurdoop op het zaalvoetbaltoernooi van IFC Donaci in het Landstede Sportcentrum. Het sterke Tabonon krijgt de selectie van spelers die uitkomen in de WRZV-competitie pas in de laatste minuten op de knieën. De eerste stap naar het uitkomen in de KNVB-competitie, vanaf volgend seizoen, is gezet.

“Dit is niet echt representatief”, legt speler/trainer Richie Kartosonto uit na die eerste wedstrijd, die door doelpunten van Mehran en Mohammed Ali-Pour-Asli eindigt in 0-2. “We hebben een selectie van 25 man. Lang niet iedereen kon vandaag.” Interessante spelers zoals Tom IJzerman, Wahid Shimeri, Jeffrey de Nooijer, doelman Hanif Kamran en Pascinal Gesu komen voor andere formaties uit. “Ook Romano Luhukay willen we er graag bij hebben. Daar speel ik in de WRZV-Hallen mee samen bij Bola Lah, maar die speelt ook bij Donaci. Misschien kunnen we hem overhalen”, aldus Kartosonto.

Het WRZV All Starteam is een initiatief van voorzitter Freddy Eikelboom, die samen met Kartosonto een selectie maakte van de beste spelers uit de WRZV-zaalvoetbalcompetitie. In die competitie spelen 71 teams op maandag– of woensdagavond in de WRZV Hallen. Het doel is om in te stromen in de hoofdklasse van de KNVB-zaalvoetbalcompetitie. Net zoals IFC Donaci dit seizoen heeft gedaan. Het speelt in die competitie samen met onder meer SVI. “Maar misschien moeten we in de eerste klasse beginnen. We zijn er druk mee bezig”, zegt Eikelboom.

Een van de uitdagingen waar het WRZV-team voor staat, naast het strikken van de beste spelers, is ervoor zorgen dat het een vaste kern krijgt van spelers waar het van op aan kan. Kartosonto: “Je moet een ruime selectie hebben. Jongens zitten met veldvoetbal en school of werk. Ik hoop dat we minimaal zes, zeven betrouwbare jongens hebben straks.”

Een van de spelers die zijn gekozen voor het All Star-team is Lars Lammers van Bordeaux Groen, de woensdagkampioen van vorig seizoen. Een team van jongens afkomstig uit Heino die nu in Zwolle wonen. “We zijn in 2013 begonnen in de tweede klasse en werden toen meteen algeheel kampioen. Daardoor promoveerden we naar de kampioensklasse en daarin werden we twee keer op rij kampioen”, vertelt de doelman, die voetbalt bij Heino. Niet meer in het eerste, maar in een vriendenteam. Hij is gevleid door de uitnodiging voor de All Stars. “Maar ik weet nog niet of ik meedoe. Het is even kijken of het past met werk en veldvoetbal.”

Trainen zit er dus niet in voor het nog te vormen team. ”Dan ben je weer een avond kwijt. Dat gaat hem niet worden”, weet Kartosonto.