Centrum Vers & Gezond:een grote, groene stap verder

Partnerbijdrages

Er bestaat een relatie tussen gezonde, verse voedingsproducten van gezonde teelt en de gezondheid van de mens. Daarom is Centrum Vers & Gezond in ontwikkeling.

Vers & Gezond stimuleert korte ketens en gezonde teelt, door productie en verkoop van, onderzoek naar en voorlichting over verse en gezondheidsbevorderende voeding, te combineren. Dit alles in relatie tot humane gezondheid in een stedelijke omgeving met een zeer aantrekkelijk verdienmodel.

Het Centrum Vers & Gezondlevert hoogwaardige groenten, deels uit eigen productie. Een gezonde plant levert immers gezonder, vers voedsel met eventueel meer gezondheidsbevorderende eigenschappen. Ook doet het centrum continue onderzoek naar het optimaliseren van teelt en voedingswaarde en de hiermee samenhangende gezondheidsbevorderende eigenschappen, met als doelstelling een eerlijk en gezonder product uit een verkorte keten. Daarnaast produceert Vers & Gezond verse voeding in bebouwde omgeving, voor duurzame en efficiënte teelt met gegarandeerde opbrengst en als oplossing voor massale leegstand van gebouwen. Tot slot verzorgt het centrum educatie en voorlichting over ‘nieuwe’ gewassen om transparantie te onderstrepen en kennis en ervaring te delen.

Om Vers & Gezond op te starten en het concept uit te voeren, worden geïnteresseerde ondernemers geselecteerd. Geïnteresseerden kunnen daarvoor per e-mail contact opnemen met Petra van den Hengel info@centrumversengezond.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden