Afbeelding

Is er genoeg ruimte voor innovatief ondernemersschap in Zwolle?

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De VVD Zwolle heeft voor vrijdag 18 maart om 17.00 uur een Liberale Middag Borrel over leegstand georganiseerd, bij Hanz op het Hanzeplein.

"Zwolle is een economische topregio maar met de sluiting van de V&D en het faillissement van ketens als Perry Sport en Manfield gaat ook leegstand niet aan onze mooie stad voorbij", stellen de liberalen. "Hoe binden we nieuwe innoverende winkelformules aan ons en benutten we opkomende economische kansen, terwijl grote jongens als V&D het loodje leggen? Hoe brengen we kantoorwoestijnen weer tot leven? Hoe maakt Zwolle werk van leegstand? Bij Hanz, een kantoorpand dat zeven jaar leegstond, maar nu bruist van nieuw ondernemersschap gaan we hierover met elkaar in gesprek."

Tijdens een informele borrel gaan de bezoekers met kenners van nieuw ondernemerschap, zoals Thijs van Dieren oprichter van City-developers, in gesprek. Thijs heeft het voormalige Philips terrein Strijp S omgetoverd tot een bloeiend gebied. Andere sprekers zijn Petra van den Hengel, zij doet namens Countus een onderzoek naar door het verbouwen van groenten in leegstaande kantoren, en kunstenaar Edward Otten vertelt hoe hij na zijn kantoorbaan zijn passie achternaging: inmiddels werkt de houtkunstenaar vanuit een bedrijfspand met een webshop. Burgemeester Henk Jan Meijer vertelt wat onze regio nu zo sterk maakt en waar kansen liggen in de toekomst. VVD-wethouder van Economische Zaken en Vastgoed René de Heer laat zien hoe de gemeente Zwolle inspringt op een veranderende vraag naar vastgoed in een nieuwe economie.

Zowel leden als niet leden zijn van harte welkom.