Afbeelding
Eigen foto

Uurtje Cultuurtje met Trompetkwartet C4

Algemeen

BINNENSTAD - Trompetkwartet C4 uit het bekende ‘Maestro’ Orkest van het Oosten speelt op Eerste Paasdag, zondag 27 maart, op Cultuurschip Thor.

Vier meestertrompettisten, aangevuld met de paukenist uit hetzelfde orkest, spelen een gevarieerd repertoire met onder meer een tweetal Bach-Koralen. Daarnaast heeft gastheer /componist Rik Elings speciaal voor deze gelegenheid twee verrassende stukken geschreven voor dit klassiek georiënteerde ensemble.

Trompetkwartet ‘C4’ bestaat uit de vier trompettisten van het Orkest van het Oosten: Ido Jan Stalman, Daniëlle Egberts, Piertje Feenstra en Arthur Kerklaan. Het Orkest van het Oosten, opgericht in 1994, is een Nederlands professioneel symfonieorkest met Enschede als thuisbasis. In het populaire TV programma ’Maestro’, waarin een groep BN'ers een poging doet om het dirigentenvak onder de knie te krijgen, heeft het orkest een hoofdrol gespeeld. Ook de trompettisten van het C4-kwartet waren daarbij regelmatig in beeld, terwijl ze de amateurdirigenten probeerden te volgen. Op deze Eerste Paasdag speelt het kwartet onder meer toepasselijke stukken van Monteverdi, Bach, Beethoven en Piazolla. Tevens klinkt de première van Rik Elings’ composities voor vier trompetten en pauken.

Het Uurtje Cultuurtje met Trompetkwartet C4 begint om 12.00 uur en speelt nog eens om 15.00 uur. Inloop is, met inbegrepen een gratis kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. De entree bedraagt 12 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.cultuurschipthor.nl. Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht aan de Pletterstraat 24.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30