Afbeelding

‘Groente op maat’, nu bij de echte groenteman William van der Vegt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je kent het wel. Heb je voor dat ene recept drie stengels bleekselderij nodig, zit je daarna met de rest van de stronk te kijken. Nadat deze uiteindelijk twee weken onder in de koelkast heeft gelegen, belandt de rest alsnog in de kliko. Zonde!

Groentewinkel William van der Vegt in Zwolle heeft een nieuwe manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Voortaan kiezen én betalen klanten hier alleen nog maar de groenten die ze nodig hebben. De gemiddelde Nederlander eet 2 ons groente per dag en de prijs bij de echte groenteman is 49 cent per 100 gram. “Voor nog geen euro heb je dus voortaan je dagelijkse portie verse groenten in huis”, aldus Van der Vegt. “Je kunt kiezen uit twaalf soorten groenten. We hebben het hier níet over voorverpakte producten met tal van toevoegingen, zoals je die in de supermarkt vindt, maar wél over pure en eerlijke groenten, zoals de natuur het heeft bedoeld.”

In Nederland gooien we met z’n allen jaarlijks 800 miljoen kilo voedsel weg. Met een aandeel van 21 procent gaat er elk jaar een slordige 170 miljoen kilo aan groente en fruit de GFT-bak in. Met deze nieuwe manier van groente aanbieden, gaat William en zijn team de strijd aan tegen voedselverspilling.


De medewerkers van de echte groenteman in de winkel aan de Vechtstraat 57 staan klaar voor het beantwoorden van vragen over het concept Groente op maat. Zij helpen hun klanten en de natuur graag gezond te worden, én te blijven. Kijk voor meer informatie op www.groenteopmaat.nl of mail naar info@groenteopmaat.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden