Afbeelding
shutterstock

Afwerking bestrating Markt Hattem in volle gang

Algemeen

HATTEM - Voor de binnenstad van Hattem is een aantal verkeersmaatregelen vastgesteld. Door deze verkeersmaatregelen sluit de verkeerssituatie in de binnenstad beter aan bij de nieuwe inrichting rondom de kerk, zo laat de gemeente weten.

De Markt, Kerkplein, de Kerkhofstraat en een gedeelte van de Ridderstraat krijgen in de nieuwe situatie een erfbestemming in aansluiting op veel andere straten in het centrum. De Kruisstraat tussen Markt en Ridderstraat wordt afgesloten voor motorvoertuigen. Dit zorgt voor een situatie waarin alle deelnemers aan het verkeer en de bezoekers van terrassen op de Markt op een veilige manier gebruik kunnen maken van het gebied rondom de kerk. Bij het opstellen van de verkeersmaatregelen zijn het Verkeersplatform en de politie betrokken.

Het verkeersbesluit ligt vanaf 24 maart zes weken ter inzage in het stadhuis. Iedereen kan in die periode bezwaar maken tegen het besluit. Voor inwoners en ondernemers die vragen hebben over de verkeersmaatregelen zijn er op dinsdag 29 maart twee inloopmomenten: tussen 9.00 en 10.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur. Geïnteresseerden die dan niet kunnen, kunnen altijd individueel een afspraak maken voor uitleg.