Finale Global Student Challenge op Windesheim

Algemeen

ZWOLLE - 23 studententeams uit twintig landen spelen van 12 tot 15 april de finale van de Global Student Challenge op de Campus van Windesheim.

Na een jaar van voorrondes tussen honderden teams van universiteiten van over de hele wereld, strijden de teams om een prijzenpakket van 20.000 euro. Elk team heeft de opdracht om een fictief internationaal bedrijf in schoonheidsproducten zo winstgevend mogelijk te maken. Sleutels tot succes zijn samenspel en begrip van ‘ketenfinanciering’. Ook aan de finale van deze tweede editie van de Global Student Challenge doet een team van Windesheim mee.

Windesheim: “De Global Student Challenge wordt gespeeld door internationale studenten economie, bedrijfskunde en logistiek uit landen van Noorwegen tot Argentinië en van Zuid-Afrika tot Bangladesh. In vier dagen tijd moeten de teams oplossingen bedenken voor realistische bedrijfskundige situaties.”

Christiaan de Goeij, onderzoeker Supply Chain Finance of ‘ketenfinanciering’ bij Windesheim: “Wij vragen van studenten om de geld- en goederenstroom in de keten optimaal te beheren. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de supply chain-afdeling de voorraden zo beheert dat de klanten snel hun bestellingen kunnen krijgen, maar dat er tegelijkertijd geen onnodig hoge voorraadkosten op de balans zijn terug te zien voor de financiële afdeling. Wie het beste de logistieke en financiële consequenties van keuzes overziet maakt de beste kans op de winst.”