Afbeelding

Pop Up Bazaar Grote Kerk: De markt met alleen maar unieke producten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Soortvanwinkel houdt op zaterdag 30 april de eerste editie van wat een nieuwe traditie moet worden: De Pop Up Bazaar. Kunstenaars uit heel het land komen die dag naar de Grote Kerk in hartje Zwolle om hun eigengemaakte werk aan de man / vrouw te brengen.

Het gaat nadrukkelijk om toegepaste kunst, zoals bijvoorbeeld sieraden, kleding en meubels. Organisator Kirsten Zuiderbaan van Soortvanwinkel spreekt van ‘een mooie balans tussen designproducten, mode, ontwerp, illustratie en slowfood’. Met dat laatste doelt ze op de standhouders die ambachtelijk bereid voedsel aanbieden.

Kirsten organiseert de Pop Up Bazaar samen met haar compagnon Tosca van den Braak. In 2012 kwamen de dames met het idee om het fenomeen leegstand van winkels, dat ook in Zwolle speelt, om te buigen in een positief project. Kunstenaars kunnen tijdelijk en voordelig een deel huren in een pand om hun zelfgemaakte producten aan te bieden. Uniek werk dat is geselecteerd door Kirsten en Tosca, zelf eveneens kunstenaars. Zodra er een nieuwe hoofdhuurder is gevonden voor het pand verhuist Soorvanwinkel naar een ander voordelig onderkomen, een nieuwe pop-up. Momenteel is de zaak gevestigd aan het Gasthuisplein.

Het idee voor een Pop Up in de Grote Kerk ontstond spontaan. Kirsten en Tosca zijn erg blij met het mooie podium dat de monumentale kerk biedt. Die dag is ook de opening van het seizoen van de boekenmarkt in de kerk met een extra grote uitverkoop. Het is de bedoeling om een aantal keren per jaar een Pop Up Bazaar te houden in de Grote Kerk. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 18.00 uur.