Afbeelding
Pedro Sluiter

Burgemeester ontvangt kroonjuweel van de Stadsbakker

Algemeen

BINNENSTAD – “Ik ben blij dat er weer een kroonjuweel in de stad bij is”, sprak burgemeester Henk Jan Meijer woensdagmiddag op het bordes van Museum De Fundatie. Stadsbakker Arend Kisteman overhandigde hem er het gebak.

Kisteman heeft de lekkernij speciaal voor Koningsdag ontworpen. Het kroonjuweel is gemaakt van een zacht brioche deeg gevuld met frangipane en een tweede vulling van Zwitserse room. Bovenop zit een decoratie van mandarijntjes en een kroontje van poedersuiker.

Na de overhandiging aan de burgemeester wilde hij de eerste vijftig kroonjuwelen uitdelen aan iedereen die in het oranje gekleed kwam. Die opkomst viel wat tegen, maar iedereen die een oranje kroontje opzette, mocht zich ook gelukkig prijzen met een vers kroonjuweel. Wel in vol oranje ornaat was Zwolle’s grootste Oranjefan Ria van Ommen. “Ik mag het gebak zelf niet hebben, maar neem het mee voor mijn hulp Tjitske”, vertelde ze.

“Eén van de meest gestelde vragen voor Koningsdag is of ik al weet welk pak ik ga aantrekken”, zei burgemeester Meijer. “Ik denk alleen dat met deze lekkernijen het een maatje groter zal moeten worden.”

Afbeelding
Verdachte van poging doodslag met mes in Zwolle blijft vastzitten Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking leidt tot tweehonderd nieuwe woningen in Zwolle Algemeen gisteren
Afbeelding
Thorbecke Scholengemeenschap wint prijs voor beste pitch bij Technasium Brandweer Award Algemeen 18 apr, 16:27