Afbeelding
Eigen foto

Kinderen van De Wilgenburg zetten zich in voor vluchtelingen

Algemeen

AA-LANDEN - Van 'poepjes ruimen' tot autowassen; de leerlingen van de katholieke basisschool De Wilgenburg in de Aa-landen hebben zich met hart en ziel ingezet voor de vluchtelingen.

Met het oog op de jaarlijks terugkerende vastenactie bogen de leerkrachten zich over een goed doel. De vluchtelingenstroom was een veelgehoord onderwerp in het nieuws en stond daarom ook dicht bij de belevingswereld van de leerlingen. Vluchtelingenwerk Oost Nederland gaf aan behoefte te hebben aan broodtrommels, drinkbekers en rugtassen. De onderbouw verzamelde geld voor broodtrommels, de middenbouw voor drinkbekers en de bovenbouw voor rugzakken. Ruim twee weken hebben veel leerlingen één of meerdere heitjes voor karweitjes gedaan. Éen leerling gaf zelfs aan 'poepjes' te hebben opgeruimd. “Elke dag ben ik mee geweest met de hond uitlaten en mocht ik de poepjes oprapen. Na het uitlaten kreeg ik een muntje. Deze spaarde ik op en in de klas deed ik ze in de spaarpot.” De inzamelingsactie werd afgesloten met een bloemenmarkt bij de kleuterbouw. Daar werden viooltjes en een eigen gemaakt kunstwerk verkocht voor 0,50 eurocent.

Afgelopen donderdag overhandigde een delegatie van de leerlingen de spullen, samen met Irna Koot, directeur van De Wilgenburg. De vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Oost Nederland konden maar liefst 133 broodtrommels, 108 drinkbekers en 32 rugtassen ophalen. De drie vrijwilligers die de opbrengst kwamen ophalen, waren aangenaam verrast over de grote hoeveelheid. Zij waren dan ook blij dat één van hen met de auto was.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden