Kunstenaarsvereniging Palet houdt Open Huis

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kunstenaarsvereniging Palet heeft op zaterdag en zondag 23 en 24 april van 11.00 tot 17.00 uur weer open dagen in haar gebouw aan de Stilobadstraat 9. Daar kan men de nieuwste werken bekijken en de ateliers bezichtigen waar kunstenaars over hun werk vertellen.

Ook geven enkelen een demonstratie van hun wijze van werken. Er kan ook kunst worden gekocht, van schilderijen en grafiek tot keramiek. En bezoekers kunnen even ontspannen met een kopje koffie of een drankje aan de bar in het grote atelier van het Paletgebouw. Palet is een actieve en tevens Zwolle’s oudste kunstenaarsvereniging. Elk voor- en najaar zet de vereniging een weekend haar deuren open voor alle belangstellenden. Kunst verspreiden en voor iedereen toegankelijk maken, dat was het ideaal van de oprichters van de vereniging, die volgend jaar haar zeventigjarig bestaan viert. En dat ideaal is nog steeds onverminderd van kracht. Daarmee hoopt Palet vooral ook jongere kunstliefhebbers aan te trekken en ze misschien te inspireren om ook lid te worden. Op beide dagen zijn kunstenaars aanwezig in hun ateliers, om hun werk te tonen en toe te lichten.

Kunstenaarsvereniging Palet heeft zowel professionele als amateurleden. Men gebruikt traditionele en moderne technieken, van acryl en aquarel tot digitale bewerking met de computer, waarbij foto’s als uitgangspunt dienen. Ook grafiek, zoals bijvoorbeeld etsen, wordt beoefend. En niet alleen kunst voor aan de muur, ook beelden, sieraden en keramiek vormen een belangrijk deel van de artistieke productie.

Tijdens de open dagen is de toegang vrij. Parkeergelegenheid is vlakbij op de Turfmarkt. Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.paletzwolle.nl.