Tentoonstelling bij bezoek aan musical De Tweeling

Cultuur

Maandagavond genieten Koning Willem Alexander en Koningin Máxima van het koningsdagconcert in Theater De Spiegel. Na dit bijzondere concert gaat de programmering van Zwolse theaters gewoon door. Als de koning en koningin vertrokken zijn, begint Stage Entertainment dinsdag met de opbouw van het decor van musical De Tweeling, die vanaf woensdag 20 april t/m zondag 24 april in het theater speelt.

Niet alleen het decor van De Tweeling wordt dinsdag opgebouwd. Er is ook een volledige tentoonstelling te zien voor én na de voorstelling. Een deel van Theater De Spiegel wordt omgebouwd tot museumruimte waar de tentoonstelling “Wat hier speelde...” te zien is.

“Wat hier speelde…” is de tentoonstelling die meereist met de musical De Tweeling met negen bijzondere, waargebeurde oorlogsverhalen uit negen steden . De tentoonstelling is samengesteld door Ad van Liempt. De verhalen worden verteld door tekst, foto’s en video’s. De verschillende verhalen zijn bewerkt tot monologen, door jonge theatermakers. De monologen zijn verteld door verschillende castleden De Tweeling.

Het bezoeken van de tentoonstelling is mogelijk een uur voorafgaand aan de voorstelling, op vertoon van het toegangsbewijs van de voorstelling op de dag dat u aan de deur komt. Tickets voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.zwolsetheaters.nl, 0900-1435 (€0,45 / minuut) en de kassa in Café Foyé.