Afbeelding

Jij en de verloren ander

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

JIJ en de verloren ander

Dinsdagavond 10 mei start er een deelgenotengroep voor mensen die een dierbare zijn verloren.
Nu met 25% lastminutekorting.

Wanneer je (nog steeds) ronddoolt in verdriet en gemis kan het zijn alsof de grond onder je voeten is weggeslagen. Je blijft misschien belaagd worden door gevoelens van verdriet, heimwee, eenzaamheid, ontheemd zijn, angst, troosteloosheid of….vul maar in. Terwijl de wereld ondertussen doordraait alsof er niets aan de hand is, kom jij niet mee.

Je kunt je afvragen of het normaal is wat jij voelt, of het ooit nog wel weer ‘goed’ met je kan komen.

Het kan helpen om je ervaringen te delen met anderen die, net als jij, zo missen en dwalen. Je kunt je hart luchten bij mensen die de behoefte aan verstaan worden herkennen. Erkend worden in jouw rouw geeft troost en houvast. Soms is praten met vreemden ook makkelijker en je kunt uitwisselen hoe met rouw om te gaan. Je deelt niet alleen het verdriet maar ook de liefde die je voelt en voelde.

Rouwbegeleiders Xandra Koster en Helma Dekker begeleiden de groep. Zij zijn met hun inzicht over hoe rouw kan werken de wegwijzers in het landschap. Samen bieden zij ruimte voor de verhalen en ervaringen binnen een veilige sfeer.

Het streven is naar een deelname van 8 à 10 mensen. De groep is ‘gesloten’, dat wil zeggen dat je van het begin tot het eind met dezelfde mensen samen komt.

De avonden vinden plaats op een landelijke plek aan de rand van Zwolle-Noord (achter de Koperen Hoogte, eventuele moeite met bereikbaarheid is vast weg te nemen). Hier is een rouwpraktijk gevestigd in een woonboerderij. Bij goed weer kunnen de deelnemers hun verhalen kwijt in de boomgaard rondom een vuur.

Vanaf dinsdagavond 10 mei 2016 zijn de ontmoetingen om de 3 weken gepland (4x voor en 4x na de zomervakantie). Via thema’s wordt er stilgestaan bij de rouwverhalen en wat er gaande is.

Aan deelname gaat een individueel kennismakingsgesprek (gratis) vooraf waarin wordt nagegaan of de vragen en wensen aansluiten.

Kosten €20,- per persoon per avond. Nu met lastminutekorting van 25%! €15,- p.p. per avond.

Bel of mail Xandra of Helma voor verdere info en/of een kennismakingsgesprek.

Helma Dekker, 06 348 64 999, rouwbegeleidingzwolle@gmail.com
Xandra Koster, 06 303 84 586, xandra@rouwkost.nu