Afbeelding
Erik-Jan Berends

Zwolle achtste in rijtje best bezochte steden

Algemeen

ZWOLLE – De stad Zwolle doet het goed bij bezoekers. Tegen de landelijke trend in is het aantal bezoekers aan de Overijsselse hoofdstad het afgelopen jaar gestegen.

Inmiddels is Zwolle, waar op 27 april Koningsdag werd gevierd in aanwezigheid van de Koning en de Koningin, achtste op de lijst van bestbezochte steden van Nederland. Dat laat de gemeente Zwolle weten. De stad passeert daarmee een stad als Groningen. Zwolle scoort bovengemiddeld waar het gaat om het culturele en culinaire aanbod.

“Ook waar het gaat om het totale aantal bezoeken stijgt Zwolle op de landelijke lijst. Maastricht, Breda en Arnhem zijn daarbij gepasseerd en de Overijssels hoofdstad neemt ook op deze lijst nu eveneens een achtste plaats in.”

Zwolle doet het goed als horecastad, rekent de gemeente voor. “Het aantal restaurantbezoeken voor lunch of diner steeg en ook de vele terrassen in de pleinenstad zagen de bezoekersaantallen stijgen. Museumbezoek is ook steeds vaker een reden om de Overijsselse hoofdstad te bezoeken. Bezoekers van het historische centrum van de Hanzestad waarderen de bereikbaarheid van Zwolle en de parkeermogelijkheden.”

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50