Werkgelegenheid

· leestijd 1 minuut Algemeen

Werkzoekenden 45+ moeten zelf aan de bak. TalentPlus kan daarbij een uitstekende stimulator zijn. Met elkaar en voor elkaar. Kijk op talentplus.nl

De problematiek rondom de steeds groter wordende groep oudere werkzoekenden vraagt steeds meer aandacht van het UWV, de gemeente en de landelijke politiek. Alle partijen doen hun uiterste best om deze groep die aandacht te geven die ze verdienen. Maar zelf het initiatief en voortouw nemen is het belangrijkste. Dat is de doelstelling die TalentPlus wil uitstralen.

Elkaar helpen is geen overbodige luxe. TalentPlus probeert in een aantal grote steden afdelingen op te richten. Ook in de arbeidsmarkt regio IJselvechtstreek. In Zwolle wordt gewerkt aan de start-up van een afdeling. Een afdeling die bestaat uit een 12 tot 15 tal werkzoekenden die op een bedrijfsmatige manier samen de zoektocht naar betaalde arbeid vorm gaan geven. Uitwisseling van kennis en ervaring zorgt er voor dat de groep elkaar scherp houd en bij de les. Deze les is simpel: Hoe vinden we betaalde arbeid die past bij mijn kwaliteiten.

Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten van TalentPlus werken de leden aan een verkenning van de arbeidsmarkt, zorgen voor presentaties en gaan pro-actief op zoek naar mogelijkheden in de regio. Daarnaast natuurlijk aandacht voor de gebruikelijke zaken zoals workshops, lezingen en geven leden elkaar feedback en tips over hun CV, LinkedIn-profiel en persoonlijke presentatie. Zo zorgen de leden ervoor dat ze goed voorbereid de arbeidsmarkt opgaan. Ze weten wat ze willen en kunnen zichzelf goed presenteren! Daarnaast maken de leden gebruik van elkaar netwerk, heel belangrijk in de huidige arbeidsmarkt.

TalentPlus, netwerkclub voor 45+ werkzoekenden op HBO en HBO+ niveau. Voor elkaar en met elkaar. Sluit je aan en versterk je mogelijkheden. Meld je aan als aspirant lid via talentplus.nl of bel voor meer informatie met 0681 234556.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37