Vrijdag 13 mei blues van Rott’n Cott’n in Eureka

· leestijd 1 minuut Cultuur

Vrijdagavond 13 mei treedt Rott’n Cott’n op in Eureka in Zwolle. Rott’n Cott’n is een bluesband met vier Zwolse muzikanten rond zangeres Dinah Krijgsman uit Kampen.

Denk aan katoenplantages. Ruik stampende stoomboten op de Mississippi. Zie harde werkers met lage lonen en hoor hun pure, rauwe muziek. Dat zijn de roots van Rott’n Cott’n. Daar ligt de oorsprong van de oude blues die door Rott’n Cott’n gespeeld wordt. Zangeres Dinah Krijgsman doet niets liever; “Het voelt zo goed om de blues te zingen. Recht uit mijn hart, uit het diepst van mijn ziel!”

Holly Moors, muziekrecensent (recensie n.a.v. optreden Goudsteeg21, zaterdag 23 april 2016): “Rott’n Cott’n presenteerde zich in twee uur tijd als een sublieme, veelzijdige bluesrockband die liet horen dat ook de blues vaak teksten heeft die wat verder en dieper gaan dan je geneigd bent te denken. Als je dat als band voor elkaar kunt krijgen, dat je publiek echt naar de teksten gaat luisteren, dan doe je het bijzonder goed. Dat is voor een heel groot deel te danken aan zangeres Dinah Krijgsman, maar ook aan haar band, met multitalent Sijtze Malda als toetsenist, bassist en basklarinettist (!) Jean-Paul Lamers, drummer Enzio Rossa en vooral ook mondharmonicaspeler, zanger en basgitarist John Beumer. Krijgsman zong niet alleen nummers van Aretha Franklin en Otis Redding, maar durfde ook rustig klassiekers van Janis Joplin of Amy Winehouse aan, en ook daarbij kwam de band glorieus uit de strijd. Een nummer van Bob Marley werd volledig omgebouwd, en voor het eerst hoorde ik waar het over ging – een bijzondere prestatie. De arrangementen waren soms verbluffend goed – basklarinet en mondharmonica samen bijvoorbeeld – en bijzonder effectief, en naast aangrijpende en maatschappijkritische nummers was er ook ruimte voor een vrolijk uitstapje met Cab Calloway’s heerlijke Minnie the Moocher.”
Zie You Tube: www.youtube.com/watch?v=HemPUCmr4y0&feature=youtu.be

Meer informatie: www.facebook.com/RottnCottn

Concertinformatie
Datum: Vrijdagavond 13 mei 2016
Locatie: Eureka, Assendorperplein 9, 8012 TW, Zwolle
Aanvang: 22.00 uur. Zaal en kassa open om 21.30 uur
Kaartverkoop: info@eureka-zwolle.nl | 038 422 2903
Informatie: www.eureka-zwolle.nl
Entree: € 2,50*
* Entree is exclusief verplicht lidmaatschap. Eureka is een vereniging en door lid te worden steun je Eureka in het organiseren van activiteiten zoals concerten. Lid worden kan aan de kassa: €2,50 voor een maand, €15,- voor een jaar.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30