Afbeelding
Pedro Sluiter

37 punten en toch is ZAC nog niet veilig

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - In een tweede klasse waarin werkelijk iedereen van elkaar kan winnen, op hekkensluiter RDC na, is ZAC met 37 punten nog altijd niet veilig. Zelfs na geweldige zeges op Hulzense Boys en IJVV (periodekampioenen), moet de ploeg van trainer Egbert Kragt nog altijd vrezen voor een bibberend staartje van het seizoen.

ZAC heeft als promovendus met 37 punten in feite al een prima seizoen, maar daar koopt het nog helemaal niets voor. “Wij hebben nog niks te vieren”, zegt Kragt met het oog op de stand, waar ZAC nu weliswaar op een veilige plek staat, maar in de laatste wedstrijd concurrent AVW ‘66 ontvangt en ook door DOS Kampen en Den Ham nog kan worden bijgehaald. Een remise is genoeg voor een tweede seizoen tweede klasse. Afgaande op de laatste duels moet dat lukken, want wat ZAC tegen Hulzense Boys en met name IJVV laat zien, is indrukwekkend. Om het sluwe IJVV geen kans te geven in de omschakeling jaagt ZAC de tegenstander na balverlies direct op. “Druk op de bal houden na balverlies en proberen hem zo snel mogelijk weer te veroveren of in ieder geval de omschakeling eruit halen. Dat kostte veel kracht, maar dat deden we geweldig. Er gingen spelers stuk, maar die knokten zich weer over het dooie punt heen”, spreekt trainer Egbert Kragt bewonderend. Met goals van Robbin Bastiaan (twee), Okke Scholten, Joost Vulkers en Joey Groen verzilverde ZAC het tactische overwicht.

SVI is na het 3-1 verlies tegen De Eschm dat zich tot kampioen kroonde, veroordeeld tot degradatieduels. De Ittersummers waren in de eerste helft geen schim van de ploeg die de vorige twee duels zo knap won. “In de tweede helft gooien we iets van ons af en hebben we het heel goed gedaan”, zegt trainer Stephan Rahantoknam, die de nacompetitie met vertrouwen tegemoet ziet als zijn ploeg zo speelt als in de tweede helft. “Maar als we zo spelen als in de eerste helft behoort degradatie zeker tot de mogelijkheden.”