Afbeelding

Roeles klopt teamgenoot in doelpuntenstrijd

Sport

ZWOLLE- Voor de laatste wedstrijd van het seizoen waren er nog twee zaken van belang voor HTC. Ten eerste wilde de ploeg de ongeslagen thuisstatus behouden en ten tweede was er nog de strijd om het topscorerschap.

Rosanne Roeles stond voor de wedstrijd tegen Oranje Nassau 2 op twintig goals en Celine van Velsen had er drie minder. Van Velsen, die aan het begin van dit seizoen terugkwam na anderhalf jaar blessureleed, maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en kwam daarmee op gelijke hoogte met Daphne van Loo van Be Quick'28 2, die er ook achttien had gemaakt. Roeles kroonde zich als topscorer van de eerste klasse B. Het was volgens Roeles geen verbeten strijd, die om het (club)topscorerschap. "Ce en ik gunnen het elkaar enorm. Maar het is wel heel leuk natuurlijk. Een enorme eer", vindt Roeles, die verwacht dat HTC volgend seizoen aardig mee kan ballen in de hoofdklasse. "Ik denk dat wij ons als doel moeten stellen om in de middenmoot te eindigen. Het gros van de meiden blijft. En Elise Bruin komt terug."

Be Quick '28 1 en Jong PEC Zwolle speelden in de hoofdklasse hun laatste wedstrijd van het seizoen. Jong PEC Zwolle verzekerde zich in een zinderend duel tegen concurrent SSS (4-4) van lijfsbehoud. Be Quick '28 won met 3-4 van Jong Telstar en is als vijfde geëindigd.