Berkum-WVF (Berkum viert treffer)
Berkum-WVF (Berkum viert treffer) Hans Smit

Berkum verslaat WVF met 2-0 en wacht een zenuwslopende slotdag

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark van der Vegt)

ZWOLLE - "Dat wordt er wel eentje", zegt Chris van der Meulen, wijzend naar zijn zoontje van twee jaar oud die over het verlaten veld hobbelt. "Linkerbeentje met balgevoel. ..maar goed. Hoe is het met jou? Beetje vermaakt vandaag? Het was niet best, hè."

Zomeravondvoetbal, daar lijkt Berkum-WVF op. Alsof er voor beide ploegen niets meer op het spel staat; een wedstrijd als een blindedarm:een nutteloos aanhangsel van een gespeelde competitie. Terwijl dat in het geheel niet het geval is. Natuurlijk, WVF is gedegradeerd, maar Berkum speelt ‘gewoon’ nog om de titel. Een strijd weliswaar waarin het afhankelijk is van de prestaties van anderen (Nunspeet, Barneveld en Go-Ahead Kampen), maar het minste dat verwacht kan en mag worden is een thuisploeg die doordrongen is van de kleine kans die het nog heeft. En daar is meer dan 90 minuten zo goed als niets van te zien.

Gelukkig voor Berkum is daar WVF, een tegenstander waar je echt je best voor moet doen om níet van te winnen. Berkum begint nog wel aardig, creëert ook een paar kansjes en heeft uiteindelijk een strafschop nodig voor de 1-0. Langs de lijn druppelen tussenstanden binnen, die ook tot de spelers op het veld geraken. Nunspeet krijgt klop in Zutphen. Terwijl de kans op een titel dus reëel blijft, zakt Berkum verder weg en krijgt WVF zelfs kleine kansen op mogelijkheden. In blessuretijd stelt Kok met een treffer de zege veilig.

"Ongelooflijk, hè, zo slecht”, zegt Man van de Wedstrijd Chris van der Meulen, die vooraf gehuldigd werd voor zijn 400ste wedstrijd in Berkum 1. “Als ik een ranglijst moest maken, staat deze pot ergens tussen 300 en 400. Zo slordig en ongeconcentreerd. Wij moeten zo’n potje al voor rust beslissen. Maar het gaat nog niet eens om die gemiste kansen, maar om het veldspel. Da’s niet goed genoeg. Ik denk dat we, mentaal gezien, als ploeg nog niet ver genoeg zijn. Dat zag je vorige week ook tegen Barneveld, toen we onze titelkansen verspeelden met een remise.” Maar Berkum kan de titel toch nog pakken! Op de slotdag. “Hahaha, klopt, maar dat zie ik niet gebeuren, wij als lachende derde.”

Be Quick '28 kan in theorie de nacompetitie nog ontlopen, maar dan moet het een gat van drie punten en zeven goals met WHC goedmaken in de laatste wedstrijd. Be Quick speelt dan tegen FC Zutphen. WHC ontvangt Berkum.

Uitslagen amateurvoetbal Zwolle:

1D: DTS Ede-Be Quick ’28 4-3, Berkum-WVF 2-0. 2H: De Esch-SVI 3-1, IJVV-ZAC 1-5. 3C: HFC Storica-Bergentheim 0-10. 4C: Batavia ’90-HTC 3-0, Wijthmen-Kampen 1-1, Zw. Boys-Olympia ’28 3-7, Wilsum-CSV ’28 0-0, Swift ’64-VSW 5-0. Zondag, hoofdklasse C: Dieze W-Be Quick 1887 4-2. 4H: Dalfsen-SV Zwolle 2-3.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50