Hockeysters nacompetitie in ondanks domper

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Nee, lekker is het niet om de laatste wedstrijd van het seizoen te verliezen door ondermaats verdedigen in de blessuretijd. Maar gelukkig voor HC Zwolle zorgde concurrent Warande niet voor een stunt tegen koploper Groningen.

Zwolle leek zich volledig op eigen kracht te plaatsen voor de play-downs. Suzanne Meijering scoorde de 1-0 en na de 1-1 kreeg Zwolle nog twee opgelegde kansen. “Dat is het verhaal van dit seizoen. Telkens net niet in wedstrijden”, weet trainer Roel Stofmeel. Terwijl de seconden wegtikten, nam iedereen genoegen met een punt. Toen de hockeysters in de slotseconden (letterlijk, aangezien de scheids meteen na de aftrap affloot) de 1-2 om de oren kregen tegen HIC was de uitslag van Warande-Groningen (1-5) al bekend. En dus gaat HC Zwolle maar weer eens play-downs spelen om niet te degraderen uit de overgangsklasse. Stofmeel maakte het in zijn eerste twee Zwolse seizoenen mee, vorig jaar speelde de ploeg zich rechtstreeks veilig.

Stofmeel kwam onlangs met de club overeen dat hij er een vijfde seizoen aan vastplakt. Assistent Maarten Horsting stopt ermee, maar Stofmeel is voor zijn gevoel nog niet klaar in Zwolle. Van een verstreken houdbaarheidsdatum is volgens hem geen sprake. Daarvoor zijn er te veel wisselingen in de groep. “Er zijn maar twee speelsters die mij al vier seizoenen hebben gehad, Suzanne (Meijering) en Rixt (Meijer). Die hebben aangegeven dat ze niet vinden dat de houdbaarheidsdatum is verstreken”, aldus Stofmeel. Zwolle treft in de play-downs één van de vier kampioenen uit de eerste klasse. De eerste van maximaal drie wedstrijden is op 25 mei.