Afbeelding

‘Detox geen overbodige luxe voor de meeste Nederlanders’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Detoxen, oftewel cleansing, wordt tegenwoordig steeds populairder en niet zonder reden. Een detoxkuur kan namelijk een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en fitheid van je lichaam”, aldus gezondheidswinkel G&W.

“Het ontgiften zelf is een natuurlijk proces waarbij je lichaam 24 uur per dag gifstoffen, zoals pesticiden en andere chemicaliën, die je bewust of onbewust tot je neemt, uit je cellen, organen en bloed haalt. Deze gifstoffen worden hierna verwerkt door de lever en uitgescheiden door de nieren, urine, ontlasting, ademhaling en transpiratie. Elk lichaam heeft zo zijn eigen grenzen als het gaat om de hoeveelheid gifstoffen die het lichaam aan kan, voordat vervelende klachten de kop op steken. Een teveel aan gifstoffen veroorzaakt namelijk altijd stress of schade in onze stofwisseling. Hierom kunnen onze lever en andere organen van tijd tot tijd wel wat hulp gebruiken in de vorm van een detox/cleansing; het actief ondersteunen van je lichaam met een intensieve ontgifting en het verwijderen van de gifstoffen”, meldt de gezondheidswinkel. Sinds kort zijn er volgens haar twee doeltreffende detoxkuren (van Renewlife) in Nederland verkrijgbaar; First Cleanse en CleanseSmart. “Beide effectieve kuren werken op je lever en andere organen die betrokken zijn bij dit lichaamsproces. Er is een 15 dagen-reinigingsprogramma op natuurlijk plantaardige basis. De capsules bevatten kruiden- en plantenextracten van onder meer kurkuma, paardenbloemwortel, zwarte myrobalaan en mariadistel. Daarnaast is er een intensievere reinigingskuur van 30 dagenspeciaal voor een diepgaande en langere reiniging.”

Informeer bij de G&W GezondheidsWinkel Zwolle of G&W GezondheidsDrogist Schuttelaar naar de verschillende detoxkuren van Renewlife of kijk op de website gezondheidswinkel.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30