Afbeelding

Naasten van mensen met angst, fobie en dwang krijgen voorlichting

Algemeen

ZWOLLE - Zwolle Doet! en Mindfit hebben voor woensdagavond 18 mei een voorlichting over angst, fobie en dwang bij volwassenen georganiseerd. De avond is bedoeld voor de naasten van mensen met deze klachten.

“Angst is naast depressie een van de meest voorkomende psychische klachten bij volwassenen. We zijn allemaal wel eens angstig en hebben allemaal bepaalde vaste gewoontes. Bij sommige mensen is angst of dwang echter zo overheersend, dat het normaal functioneren of welbevinden in de weg staat. Ook voor de naastbetrokkenen, zoals vrienden en familie, is het vaak ook moeilijk om hiermee om te gaan”, aldus de organisatoren. Rolf Tebbens, trainer/coach bij Mindfit, is tijdens deze themabijeenkomst als spreker aanwezig. Hij vertelt over angst, fobie en dwang. Tevens levert een ervaringsdeskundige, die zelf met angst heeft leren omgaan, een bijdrage. Hij vertelt over zijn eigen situatie, wat voor herkenning kan zorgen bij de aanwezigen. Vanuit ZwolleDoet! is er een mantelzorgcoördinator, die alles weet over het zorgen voor of zorgen maken om de ander.

Er is tijdens deze voorlichting ruimte om vragen te stellen en onderling ervaringen uit te wisselen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers van mensen met angst, fobie en/of dwang. Geïnteresseerde vrijwilligers en professionals zijn ook welkom.

De themabijeenkomst is op woensdag 18 mei vanaf 19.15 uur in De Drijber aan de Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle. Toegang is gratis. Aanmelden kan via mantelzorgzwolle.nl/angst.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11