Afbeelding

Havenmeester houdt Open Huis

Algemeen

BINNENSTAD - Geïnteresseerden die graag het nieuwe havenmeestergebouw aan het Rodetorenplein willen zien, kunnen er zaterdagmiddag 14 mei tijdens het Open Huis terecht.

Het gebouwtje is vorig jaar oktober opgeleverd en in gebruik genomen door de haven- en marktmeester. Nu het vaarseizoen van start is gegaan, biedt de gemeente belangstellenden de mogelijkheid het nieuwe gebouw ook van binnen te bekijken. De deuren staan open op zaterdag 14 mei tussen 12.00 en 16.00 uur. Bezoekers kunnen hun fiets stallen in de gratis bewaakte stalling op het Rodetorenplein.

In het gebouw zijn douches en toiletten voor bezoekers van de passantenhaven bij het Maagjesbolwerk. Er is ook een gezinsdouche, die eveneens door mindervalide varende gasten gebruikt kan worden. De haven- en marktmeester houden kantoor in het gebouw tijdens het vaarseizoen en op marktdagen. Het onderkomen is volgens de gemeente een duurzaam en onderhoudsvriendelijk gebouw worden. De installaties die vroeger op het Rodetorenplein stonden, zijn in het gebouw geïntegreerd.

Het havenmeestergebouw is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De open dag maakt deel uit van de Kijkdagen Europa om de hoek. Op diverse plekken in Nederland kunnen belangstellenden zien welke projecten met Europese steun tot stand zijn gebracht. Kijk voor meer informatie op https://www.europaomdehoek.nl/projecten/havenmeestervoorziening-rodetorenplein.