Afbeelding

Training Home Start-vrijwilligers begint op 19 mei

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – In Zwolle begint op donderdag 19 mei de training voor nieuwe Home Start-vrijwilligers. Deze training van zes dagdelen biedt vrijwilligers de gelegenheid om een gecertificeerd Home Start-gezinsmaatje te worden. Belangstellende vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden.

Home Start Zwolle biedt ouders met hulp van getrainde vrijwilligers ondersteuning bij de opvoeding van hun kinderen (tussen nul tot veertien jaar). Dit landelijk ontwikkelde programma is nieuw in Zwolle en wordt uitgevoerd door Frion en Impluz. Het bijzondere aan dit programma is dat een vrijwilliger een gezin tijdelijk een steuntje in de rug kan bieden in een periode dat het niet zo goed gaat.

Voor Home Start worden vrijwilligers gezocht die zich als gezinsmaatjes willen verbinden aan een gezin. De insteek is dat een maatje wekelijks het gezin bezoekt voor tijdelijke ondersteuning, praktische hulp en het bieden van een luisterend oor. Home Start zoekt daarom vrijwilligers met een dagdeel per week tijd, die beschikken over opvoed- en levenservaring en een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen.

De voorbereidende training wordt gegeven op een aantal donderdagmorgens in mei en juni in wijkcentrum De Pol (Zwolle-Zuid) en op De Molenkamp (Frion, Dieze). Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kun je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder? Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie bellen of mailen met Home Start-coördinator Fenke Beeftink: (038) 851 57 00, zwolle@home-start.nl. Kijk voor meer informatie op www.home-start.nl of http://www.impluz.nl/project/home-start-zwolle.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 18 uur geleden