Afbeelding
Eigen foto

Klinkerfestival viert zilveren jubileum

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Het Muzikaal Genootschap de Zwolse Stroatklinkers, kortweg de Zwolse Stroatklinkers, heeft voor zaterdag 28 mei het 25ste Klinkerfestival in de binnenstad van Zwolle georganiseerd. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt extra uitgepakt met nog meer orkesten, dans- en zanggroepen.

De organisatie heeft inmiddels 25 aanmeldingen binnen. De diverse groepen, waaronder kapellen, een junior showband, een mannenkoor, een shantykoor, een gemend koor en een percussiegroep, zijn afkomstig uit diverse plaatsen in Nederland en uiteraard uit Zwolle. Zij zwerven de hele middag vanaf 13.00 tot rond 17.00 uur door de straten en pleinen van de Zwolse binnenstad en bezoeken tegelijkertijd diverse cafés en bars. Het 25ste Klinkerfestival wordt afgerond met een grote finale. Het festival is gratis toegankelijk.

Op het Grote Kerkplein verzorgen al de kapellen, groepen en Diff dansmasters een doorlopend optreden op het hoofdpodium. Een programma met speelschema is op deze dag daar verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.klinkerfestival.nl of op www.facebook.com/klinkerfestival. Hier zijn ook foto’s van voorgaande jaren te zien.

De samenstelling van de Zwolse Stroatklinkers, dat zeventien leden telt, is zeer divers. Er zijn leden die al vanaf de oprichting bij de club zijn, maar het muzikale genootschap heeft ook jonge muzikanten aan zich weten te binden. “Zoals zoveel orkesten zijn ook wij eenvoudig begonnen en waren de muziekstukken in het begin voor een groot deel in het bekende ‘spijkerschrift’ geschreven”, meldt de formatie. “Wij zijn een hechte club die al vele jaren met veel plezier op feesten en partijen zorgt voor een goede sfeer. Overal waar wij komen wordt, als wij muziek beginnen te maken, meegedeind, meegezongen of spontaan een polonaise ingezet. De sfeer binnen onze club is er één van vriendschap.”

De Zwolse Stroatklinkers hebben in de loop van de jaren een min of meer eigen ‘sound’ ontwikkeld. Met regelmaat studeren de bandleden nieuwe nummers in maar ze spelen ook nog vaak nummers uit de beginperiode.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden