Zwolse muzikanten organiseren muzikale avond op Ameland

Cultuur

Tijdens het jaarlijkse “Muzikaal Bootwateren” in Hollum op Ameland organiseert de Zwolse Evenementenband 103dB een avondvullend programma. En hoe kan je dat nu gezelliger maken dan 2 rasechte Zwolse artiesten mee te nemen naar het eiland. Samen met Zanger Patrick (Patrick van Eijk) & De Zingende Stucadoor (Nathanae¨l Bos) organiseren zij zaterdagavond 18 juni 2016 een gezellige avond in eet & drinklokaal de Griffel. Om het feest helemaal compleet te maken is ook de plaatselijke feestband Gang is Alles (Daniel Metz & William Beijaard) betrokken in het spektakel.

De naam “bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk cafe´ onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het “bootwateren” nog altijd in stand gehouden.

Sinds 2001 wordt door de speciaal opgerichte Stichting Muzikaal Bootwateren een muzikaal festival georganiseerd waarbij ook een demonstratie van de paardenreddingboot op het programma staat. Gedurende deze dag vertonen dweilorkesten en (shanty)koren (ruim 500 artiesten) hun muzikale kunsten op een aantal podia, welke verspreid door het dorp Hollum staat opgesteld. ’s Avonds organiseert Evenemtenband 103dB een gezellige avond met live muziek in eet & drinklokaal de Griffel. Entree is gratis en iedereen is welkom.

Meer info via: www.facebook.com/103db