Afbeelding
Jan Koldewijn

Rott’n Cott’n sluit Zwolse Tour af met optreden in Café Koos

· leestijd 1 minuut Cultuur

Zondag 22 mei treedt Rott’n Cott’n tussen 17.00 en 20.00 uur op in Café Koos in Zwolle. Het optreden is de laatste van de Zwolse Tour waarin de bluesband in korte tijd vijf Zwolse optredens deed. Zo waren de vier Zwolse muzikanten rond zangeres Dinah Krijgsman uit Kampen te gast bij de talkshow van de Creative Coöperatie, gaven ze een concert in Goudsteeg21 en Eureka en speelden ze live in de RootsMusic RadioShow van RTV ZOo. De tour eindigt zondag 22 mei met een gezellige afsluiter in Café Koos. De entree is gratis!

De Zwolse Tour leverde Rott’n Cott’n o.a. een gloedvolle recensie op in Moors Magazine. Muziekrecensent Holly Moors die aanwezig was in Goudsteeg21 beloonde het optreden van Rott’n Cott’n met de volgende lovende woorden: “Rott’n Cott’n presenteerde zich in twee uur tijd als een sublieme, veelzijdige bluesrockband die liet horen dat ook de blues vaak teksten heeft die wat verder en dieper gaan dan je geneigd bent te denken. Als je dat als band voor elkaar kunt krijgen, dat je publiek echt naar de teksten gaat luisteren, dan doe je het bijzonder goed. Dat is voor een heel groot deel te danken aan zangeres Dinah Krijgsman, maar ook aan haar band, met multitalent Sijtze Malda als toetsenist, bassist en basklarinettist (!) Jean-Paul Lamers, drummer Enzio Rossa en vooral ook mondharmonicaspeler, zanger en basgitarist John Beumer. Krijgsman zong niet alleen nummers van Aretha Franklin en Otis Redding, maar durfde ook rustig klassiekers van Janis Joplin of Amy Winehouse aan, en ook daarbij kwam de band glorieus uit de strijd. Een nummer van Bob Marley werd volledig omgebouwd, en voor het eerst hoorde ik waar het over ging – een bijzondere prestatie. De arrangementen waren soms verbluffend goed – basklarinet en mondharmonica samen bijvoorbeeld – en bijzonder effectief, en naast aangrijpende en maatschappijkritische nummers was er ook ruimte voor een vrolijk uitstapje met Cab Calloway’s heerlijke Minnie the Moocher.”
Zie You Tube: www.youtube.com/watch?v=HemPUCmr4y0&feature=youtu.be

Na de Zwolse Tour duikt Rott’n Cott’n opnieuw de oefenruimte in om zich voor te bereiden op een volgende serie optredens. En daar wordt nu al naar uitgekeken. O.a. door zangeres Dinah Krijgsman, zij doet namelijk niets liever; “Het voelt zo goed om de blues te zingen. Recht uit mijn hart, uit het diepst van mijn ziel!”

Meer informatie: www.facebook.com/RottnCottn

Concertinformatie
Datum: Zondag 22 mei 2016
Locatie: Café Koos, Nieuwe Markt, Zwolle
Aanvang: 17.00 uur.
Entree: Gratis

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13