Afbeelding

Expositie ‘Rebel Again’ in Het Vliegerhuys

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Het publiek kan kennismaken met de werken van kunstschilder Jouke Kruijer (Eelderwolde, 1957). Tot 4 juli is zijn expositie ‘Rebel Again’ te zien in brasserie Het Vliegerhuys in Zwolle.

In een persbericht valt te lezen: “Rebels rule again! Rebellen veranderen onze wereld. Ze dagen uit, ze verstoren en gooien oude systemen overhoop. Ze veroorzaken gespannen en explosieve markten. Wie binnen de lijntjes blijft kleuren gaat het niet redden. Niet op school, niet in het leven. Bedrijven moeten het onverwachte gaan doen, anders gaan ze ten onder. Mensen moeten zich buiten de gebaande paden begeven en weer rebels worden. Deze tentoonstelling is een hommage aan rebellie. Aan kunstenaars als Bowie en Prince. De werken in deze tentoonstelling laten figuren zien die vrij bewegen in een ongedefinieerd landschap. Kleuren spelen met lijnen en ons oog kan vrij over het doek bewegen. Elk stuk is een manifestatie van onbeteugelde vrijheid.”

De tentoonstelling Jouke Kruijer te zien gedurende de openingstijden van Brasserie Het Vliegerhuys aan de Nieuwstraat 55. Jouke is op zaterdag 21 mei (18.00 tot 20.00 uur) en donderdag 23 juni (17.00 tot 20.00 uur) zelf aanwezig voor uitleg over zijn werk en om op verzoek een mini-workshop modelschilderen te geven. Voor meer informatie zie www.joukekruijer.nl/exhibitions.

Jouke Kruijer schildert zijn lyrisch-abstracte werk in een energieke persoonlijke stijl met sterk gevoel voor lijn en kleur. Zijn naakten zijn soms magisch, soms mysterieus en balanceren op de grens tussen figuratief en abstract. Jouke is een ‘hybrid professional.’ Hij is naast schilder ook veranderkundige. Zijn fascinatie met complexiteit komt tot uiting in interventies bij bedrijven waarbij groepen tot 500 medewerkers aan de hand van een aantal leidende principes in staat zijn een gemeenschappelijk kunstwerk te maken.

Jouke is grotendeels autodidact en was in de leer bij Peter Schenk en Jiro Inagaki. Hij exposeerde recentelijk onder andere in Amsterdam, Seattle (US) en Hasami (Japan).