Onderhoudswerkzaamheden Pelserbrugje

Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle begint maandag 23 mei met onderhoudswerkzaamheden aan het Pelserbrugje, gelegen tussen de Thorbeckegracht en de Pletterstraat.

Het werk duurt tot en met vrijdag 27 mei. Tijdens de onderhoudsactiviteiten is het Pelserbrugje niet toegankelijk voor het land- en vaarverkeer. Vanaf zaterdag 28 mei is de brug weer bereikbaar. De alternatieve routes voor fietsers en voetgangers gedurende de werkzaamheden lopen via de Vispoortenbrug of de Diezerpoortenbrug. Verkeersborden ter plaatse geven deze routes aan.

Om de overlast en de onderhoudskosten zoveel mogelijk te beperken voert gemeente in deze periode diverse onderhoudswerkzaamheden uit. De brugkelder van het Pelserbrugje, waarin de aandrijving van de brug zit, krijgt geheel een nieuwe bovenplaat met luik. Doordat de oude bovenplaat voor de werkzaamheden tijdelijk verwijderd is, kan men er schilderen op plaatsen waar normaal niet te bereiken is. Dit schilderwerk is daarom meegenomen. De nieuwe bovenplaat wordt na het schilderwerk geplaatst. Er vindt tevens schilderwerkzaamheden onder de brug plaats. Dit schilderwerk is gecombineerd met de werkzaamheden aan de Pletterstraat. Om bij de brug te komen hebben de schilders de Klokkensteeg en Pletterstraat als toegangsweg.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 18 uur geleden