Afbeelding

Windeheim in Dialoog zoomt in op ‘de asielzoekmachine’

Algemeen

ZWOLLE - Het asielbeleid: hoe werkt het en hoe zouden we willen dat het werkt als het gaat om taal, opleiding en werk? Hogeschool Windesheim stelt die vraag centraal in een nieuwe editie van Windesheim in Dialoog die het samen organiseert met de Nieuwe Liefde uit Amsterdam.

Windesheim in een persbericht: “Zolang vluchtelingen geen status hebben mogen ze geen Nederlands leren, niet werken, geen bijdrage leveren aan de samenleving. Een periode – die lang kan duren – van dagen vullen met leegte. Kan dat niet anders? Steeds vaker lezen we over vluchtelingen die diploma’s in eigen land hebben behaald, werkervaring hebben maar met die kennis en kunde niet aan de slag mogen. Is dat geen weggegooid kapitaal?”

Het programma vindt plaats op donderdag 2 juni, vanaf 13.30 uur bij Windesheim in Zwolle, in gebouw S en is voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp, beroepsmatig of als vrijwilliger. Als vluchteling, student of als betrokken inwoner. Meer informatie is te vinden op asielzoekmachine.nl en windesheimindialoog.nl.