Afbeelding

Oostenwind: drie orkesten, honderdtien muzikanten, één geluid

Algemeen

REGIO / ZWOLLE Oostenwind is een samensmelting van drie orkesten die, aldus de koren zelf, een wervelwind van muziek teweeg brengt. Koninklijke Enschedese Leo Harmonie en Koninklijke Onderscheiden Harmonie Diepenheim staan allebei onder leiding van Luuk Meinders. Christelijk Harmonieorkest de Bazuin uit Zwolle staat onder leiding van Silva Soepboer.

Die drie orkesten bij elkaar worden Oostenwind, bestaande uit 110 gevorderde en beginnende muzikanten. Oostenwind speelt muziekstukken die variëren van bekende filmmuziek tot traditionele orkestmuziek. Voor dit project is er al lang en veel samen gerepeteerd om een muzikaal hoogtepunt neer te zetten.

Het orkest geeft drie concerten tijdens de Week van de Amateurkunst. Op 28 mei staat Oostenwind om 16.00 in Zwolle in theater Odeon, entree is gratis. Op 4 juni speelt het orkest om 19.00 in Enschede op de Oude Markt. En dit muzikale spektakel wordt om 14.00 afgesloten op 5 juni in Diepenheim op kasteel Warmelo.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden