Afbeelding

College Zwolle stelt voor: alle supermarkten op zondag open, drie extra koopzondagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, kunnen supermarktondernemers die dat willen binnenkort op zondag tussen 13.00 en 17.00 uur de deur openen voor klanten. Daarnaast krijgt de stad drie extra winkelzondagen.

“In het coalitie-akkoord hebben we duidelijke afspraken gemaakt over de zondagopenstellingen”, lichtte wethouder René de Heer woensdag toe. “Door de geluiden uit de stad, hebben we besloten onze evaluatie te vervroegen en een onderzoek te doen.” Uit dat ‘brede onderzoek’ en in gesprekken met de ondernemers blijkt volgens het college dat in Zwolle steeds meer behoefte is aan openstelling op de zondag. De Heer: “Uit het onderzoek blijken drie dingen: dat de trend is dat mensen steeds vaker hun dagelijkse boodschappen ook op zondag doen, dat omwonenden daarvan geen overlast ondervinden en dat de supermarktondernemers bijna unaniem het systeem van loting onwerkbaar vinden. Dan kan je als college niet volstaan met er kennis van te nemen en maar verder te zien.” Met het voorstel alle supermarkten op zondag open te kunnen stellen, denken burgemeester en wethouders van Zwolle de balans te vinden tussen het respect voor de zondag als rustdag en het respect voor de toenemende wens om op deze dag boodschappen te kunnen doen.

Voor de drie extra winkelzondagen vraagt de wethouder de ondernemers tevens om in kwaliteit te investeren. “Ik ben geen ondernemer, maar kan me voorstellen dat je deze dagen gaat koppelen aan evenementen of thema’s. Als er straks in totaal vijftien winkelzondagen per jaar zijn, kunnen ondernemers elke eerste zondagmiddag van de maand de deuren openen en is er bovendien flexibliteit om rondom evenementen in de stad meer beleving te organiseren.”

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59