Berkum verliest beslissingswedstrijd om kampioenschap

APELDOORN - Berkum is geen kampioen geworden. In de beslissingswedstrijd om de titel in de eerste klasse D verliest de Zwolse ploeg op het terrein van CSV Apeldoorn met 0-1 van SDV Barneveld. Berkum zal zich nu moeten richten op de nacompetitie om alsnog promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen.

Na een tamme eerste helft barst de strijd in de tweede helft los. Jan Doornbos kopt kort na de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd voorbij Berkum-doelman Dominic van Hoof. Berkum zet hierna wel aan, maar tot kansen komt het nauwelijks. Twee keer appelleert het voor een strafschop, maar de overtredingen op Chris van der Meulen en Jonhsen Bacuna zijn te licht om hier recht op te hebben. In de slotfase is de grootste kans voor Youp Kok. De invaller schiet in een druk strafschopgebied net naast. Even is er nog ophef als Berkum voor de laatste kans knokt en de bal de doellijn lijkt te hebben gepasseerd. Scheidsrechter Kieft fluit echter voor een overtreding van Bacuna en geeft de aanvaller geel.

Als de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje blaast bestormen de Barneveldse supporters, die zich in de blessuretijd al nauwelijks meer kunnen inhouden, het veld. De Berkum-spelers druipen af. Kans gemist. En dan moet de nacompetitie nog komen...

Berkum komt zaterdag alweer in actie in die nacompetitie. In Wierden is de nummer elf van de hoofdklasse C, SVZW, de tegenstanbder. Daarna treft het nog eersteklasser FC Brielle. Als het deze poule van drie wint, speelt het de finale tegen SVL, FC Breukelen, FC Gravenzande of PKC '83. De winnaar daarvan speelt volgend jaar hoofdklasse.