Afbeelding

Onderneemster ‘hippe’ dagbesteding: ‘Dit past echt in een wijk als Assendorp’

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Christiaan Schutte)

BINNENSTAD – De ramen zijn nog dicht geplakt. Dat is niet om leegstand te verdoezelen. In tegendeel. Het broeit in het pand aan de Assendorperstraat 46. Op 24 juni opent daar Hip, een damesmodezaak waar vintagestijl en de naastgelegen dagbesteding een nogal verassende match vormen. In eerste instantie zal Hip echter nog een ‘do-it-yourself’ -winkel zijn.

Het beeld van een zorgboerderij komt eerder bij je op bij het woord dagbesteding. Voor Vera Reuvers is het echter helemaal niet zo’n vreemde combi. Ze heeft veel ervaring met werken in dagbesteding waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt terechtkunnen. “Maar ook voor mensen die dat niet kunnen is dit een prima werkplek.”

Trots

“Niet om in een hoekje wat te freubelen, maar om iets te maken waar ze aan het einde van de dag trots op zijn”, benadrukt Reuvers. “Het mooiste is natuurlijk als zij straks helemaal zelfstandig in de maatschappij kunnen meedraaien. Ik ben er van overtuigd dat je daar toch het meest gelukkig van wordt.” Hun producten worden verkocht in de winkel en dat resulteert in een gevarieerd aanbod. Want op welke andere plek vind je nu strandstoelen, gebreide cactussen, jurken en speelgoed bij elkaar? Om maar een paar voorbeelden te noemen. De spullen van het atelier vormen overigens slecht een onderdeel binnen een veel groter geheel. Hippe Assendorpers – en daar zijn er best veel van verzekert Reuvers – vinden bij Hip straks niet alleen vintage producten maar ook kleding uit andere werelddelen. Reuvers kent leveranciers van ‘eerlijke producten’. ‘Eerlijk’ omdat de kwaliteit van de gebruikte stoffen groot is. Alsook dat de makers ervan een passend loon hebben ontvangen. Als voorbeelden van landen waar heel mooie dingen worden gemaakt, noemt de Zwolse India, Nepal en Peru. Laatstgenoemde Zuid-Amerikaanse land hoopt ze dit najaar te bezoeken. Hip belooft met dat alles een bonte verzameling te worden met toch ook een gemeenschappelijke deler. Reuvers: “Ik moet het mooi vinden. Jurken, sjaals, accessoires, ze moeten met aandacht zijn gemaakt. Dat is overigens de reden waarom ik zo van vintage houd met een jaren-60 of ’70 look. Ik vind echt dat in die decennia mooiere spullen zijn ontworpen dan veel van wat je tegenwoordig ziet. Met aandacht en gevoel dus.” Lachend: “Ik omring mij best met veel ouds nu ik er zo over nadenk. De auto waar ik in rijd bijvoorbeeld is een Fiat 500 van 44 jaar. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik iemand ken die is gespecialiseerd in het onderhoud van dit soort auto’s.” Vera heeft er zin in. De winkel, de dagbesteding, het is haar op het lijf geschreven. Ze weet zich daarin gesteund door Omega-groep, de zorggroep die voor haar het pand huurt. “Daar ben ik heel blij mee. Ik krijg het vertrouwen om hier iets heel moois neer te zetten dat past in Assendorp met veel modebewuste dertigers. Ik kan me daar helemaal op storten zonder in te zitten over randzaken.”

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden