Nacompetitie: zware opgave Berkum en SVI

ZWOLLE - Berkum, Be Quick '28, SVI, EDON en Ulu Spor kwamen afgelopen weekeinde in actie in de nacompetitie en van die Zwolse ploegen wist alleen Be Quick '28 te winnen.

Voor Berkum was het zaak zich na de verloren kampioenswedstrijd op te laden voor de nacompetitie en dat is niet goed gelukt. Op woensdag verloor het voor zo'n tweeduizend toeschouwers in Apeldoorn met 1-0 van SDV Barneveld, waarna de nacompetitie soelaas moest bieden. Daarin lijken de kansen op promotie naar de hoofdklasse verkeken na de 4-1 nederlaag in Wierden tegen hoofdklasser SVZW. Dinsdagavond ontvangt Berkum in eigen huis Brielle voor het tweede nacompetitieduel.

"We gaven het in een paar minuten weg”, zag Berkum-trainer Willem Brouwer. “Al vóór rust hadden we op voorsprong kunnen komen, maar in plaats van direct te schieten, wordt er nog weer eens afgelegd. SVZW maakte het wél af, waar wij het lieten liggen.”

Eersteklasser Be Quick '28 won in eigen huis met 2-0 van tweedeklasser SV Lelystad '67 en speelt dinsdag de return. Als het doorgaat treft het de winnaar van Den Ham-Lunteren, waarna nog een finale wacht voor een plaats in de eerste klasse. Centrale verdediger Floris Blom maakte beide goals en scoorde daarmee zijn eerste officiële doelpunten in vier seizoenen prestatief voetbal.

Tweedeklasser SVI moet dinsdag in eigen huis een 1-0 achterstand tegen derdeklasser DZSV goedmaken. "We hadden het verdedigend goed staan, maar één onoplettendheid brak ons op", zag trainer Stephan Rahantoknam. De eventuele volgende, en laatste, tegenstander is Lutten of Stroe.

Ulu Spor ging hard onderuit tegen Sportlust Vroomshoop in de kampioenswedstrijd van 5A. Donderdag verloor de Zwolse ploeg met 5-2 in Raalte. Zondag ging het op bezoek bij BSC Unisson met 2-1 ten onder. De weer teruggekeerde Mehmet Dede, die het kampioensduel moest missen, zette Ulu Spor na een half uur spelen op voorsprong, maar nog voor de rust bepaalde Unisson de eindstand op 2-1. Komende zondag is de return.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden