Afbeelding

Opgelucht ademhalen in Zoutkamer Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Roland Prins en Janita Kroes houden op vrijdag 23 en zaterdag 24 september open dagen in de Zoutkamer in Kampen. “De halotherapie in een zoutkamer heeft een heilzame werking en biedt verlichting voor allerlei uiteenlopende klachten’’, zeggen Roland en Janita. Waaronder ook hooikoorts waar veel mensen in deze periode met veel pollen in de lucht last van hebben.


Tijdens de open dagen kan iedereen op vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur kennismaken met het geneeskrachtig microklimaat van een zoutkamer.

In een zoutkamer wordt het microklimaat van een natuurlijke zoutgrot nagebootst: “Met een geavanceerde medische halo-generator worden droge microscopische kleine deeltjes van hoogwaardig farmaceutisch zout in de zoutkamer verspreid. Deze deeltjes zijn zo klein dat de diepste delen van de longen gemakkelijk worden bereikt.”

Zoutkamers komen in Nederland weinig voor, maar in het buitenland zie je ze veelvuldig. “Er is iets met zout. Kijk maar naar de historie: mijnwerkers in de zoutmijnen werden niet ziek, in tegenstelling tot mensen in de kolenmijnen. En toen mensen in de oorlog naar de zoutmijnen vluchtten, bleven ze ook gezond”, aldus Prins. Hij merkt zelf ook de voordelen. Door de heilzame werking van de zoutkamer heeft hij als hooikoorts- en astmapatiënt de medicatie flink kunnen afbouwen. Een kuur in de zoutkamer zal de overgevoeligheid en de reactie op veel allergieën vaak verminderen, zonder vervelende bijwerkingen.

“Halotherapie in een zoutkamer kan de kwaal niet wegnemen, maar kan de kwaliteit van het leven van veel mensen aanmerkelijk verbeteren.’’ Met de Zoutkamer in Kampen hoeven mensen niet meer naar de Dode Zee. Sessies duren maximaal een uur.


Reigerweg 13-15
8263 BB Kampen
(038) 333 27 27
www.zoutkamerkampen.nl